29 Mart 2018 Perşembe

POSTA SAYFASI

Postalar: Zarf veya Etiket hazırlamak ve Adres Mektup Birleştirme kullanılır.



Gözden Geçir: Yazım Denetimi ve Dil seçimi araçları yer alır.




Görünüm: Word programını açtığımızda açılan dosyamızın ekrandaki görünümü veya görünmesini istediğimiz araç çubuklarının düzenlemesinin yapıldığı menüdür. 


KAYNAK:https://microsoftwordd.weebly.com/m304crosoft-worde-genel-baki350.html

EKLE SAYFASI

Ekle:Dosyamıza eklemek istediğimiz her türlü, sayfa, dosya, tarih, simge, nesne, paket vs. gibi düzenlemelerin yapıldığı menü.



Sayfa Düzeni:Dosya içerisindeki düzenlemelerle ilgili menü. Kes kopyala, yapıştır, bul, değiştir, vs. gibi dosya içerisinde her türlü çalışma ve düzenlemenin yapıldığı menü.



Başvurular:Dökümana İçindekiler Tablosu, Dipnot ve Alıntı  gibi özellikler eklemek için kullanılır.

27 Mart 2018 Salı

MİCROSOFT WORD'E GENEL BAKIŞ

WORD HAKKINDA GENEL BİLGİ


Merhaba arkadaşlar. Bilgisayarımızdan bir word belgesi  açtığımıza ilk olarak böyle bir sayfa çıkar.

Bu sayfamızda bu pencereyi genel hatlarıyla tanımaya çalışalım. Bölümleri ayrı sayfalarda ayrıntılı olarak anlatacağız. İlk olarak '' Dosya''.



Dosya: Yeni bir dosya açmak, açılan dosyayı kaydetmek, açılan dosyayı farklı kaydetmek, mevcut dosyaları açmak, açık dosyaları kapatmak, dosyayı yazdırmak, sayfa ve görünüm ayarları ile ilgili her türlü düzenlemenin yapıldığı menüdür. 



Giriş: Biir belge üzerinde çalışırken sıklıkla kullanılan Yazı  Tipi ve Paragraf gibi araçlar yer alır.

HESAPLAMALAR


  • Toplam satırı: Özet işlevleri(örneğin, Ortalama Say veya Topla işlevini) erişim sağlayan tablonuz için toplam satırı ekleyebilirsiniz. Böylece hızla istediğiniz toplamlarını hesaplayabilir bir açılan liste her toplam satırı hücresinde gösterilir.


  • Boyutlandırma tutamacı: Tabloların sağ alt köşesinde yer alan boyutlandırma tutamacı tabloyu sürükleyerek istediğiniz boyuta getirmenize olanak sağlar.

KAYNAK:https://support.office.com/tr-tr/article/excel-tablolar%C4%B1na-genel-bak%C4%B1%C5%9F-7ab0bb7d-3a9e-4b56-a3c9-6c94334e492c

EXCELE GENEL BAKIŞ

EXCEL TABLOLARINA GENEL BAKIŞ

Excel Tabloları Hakkında Bilgi Edinme

  • Üstbilgi satırı: Varsayılan olarak, bir tabloda üstbilgi saturu vardır. Tablo verilerinizi hızlı şekilde filtreleyebilirsiniz veya sıralayabilmeniz için her tablo sütununda filtreleme etkindir.


  • Şeritli satırlar: Varsayılan olarak, bir tabloda verileri daha iyi ayırt  etmek için satırlara alternatif gölgelendirme veya şerit uygulanmıştır.




  • Hesaplanan sütunlar: Bir tablo sütunundaki bir hücreye formül girerek, hesaplanan bir sütun oluşturabilirsiniz; burada bu formül bu tablo sütunundaki diğer tüm hücrelere hemen uygulanır.

23 Mart 2018 Cuma

WORD'DE DİPNOT OLUŞTURMA

Dipnot Ekleme
  1. Dipnotu eklemek istediğiniz yere tıklayın.
  2. Başvurular > Dipnot Ekle'ye tıklayın. Word metne bir başvuru işareti yerleştir ve dipnot işaretini sayfanın sonuna ekler.
  3. Dipnot metnini yazın. İpucu; Belgedeki yerinize dönmek için dipnot işaretini çift tıklatın.








KAYNAK:https://support.office.com/tr-tr/article/mac-i%C3%A7in-word-2016-da-dipnot-ve-son-not-ekleme-ba7bc132-0408-4a30-951f-e9f91af67523

VİDEO KAYNAK:https://www.youtube.com/watch?v=BoJjwfxGlUA

POWERPOİNT EKLE SEKMESİ

Önemli Ekleme Butonları

Tablo: Seçili slayta Tablo ekler.

Resim: Seçili slayta dosyadan resim dosyası ekler.

Küçük Resim: Seçili slayta kendi küçük resim kütüphanesinden küçük resim ekler.

Şekiller: Seçili slayta şekil bankasından şekil ekler.

Metin Kutusu: Seçili slaytın istenilen bölgesine yazı yazabilmek için metin kutusu ekler.

WortArt: Seçili slaytın istenilen bölgesine WordArt ekler.
WordArt; Çeşitli fontlarla zengileştirilmiş görsel olarak güzel yazı biçimleridir.

Film: Seçili slayta Film dosyası eklemek için kullanılır.

Ses: Seçili slayta ses dosyaları eklemek için kullanılır.




EXCELDE KÖPRÜ OLUŞTURMA

4. ADIM ( NEREYE KÖPRÜ YAPACAKSANIZ ONU SEÇİN BİZ BU BELGEYİ SEÇİYORUZ )















5. ADIM ( GÖRÜNTÜLENECEK METİN'E SAYFA ADINI KENDİ ANLAYACAĞIMIZ DİLDEN YAZIYORUZ )















6. ADIM ( SONUCU SATIRIMIZDA MAVİ OLARAK GÖRÜRÜZ )












KAYNAK:http://www.excel.web.tr/f157/kopru-olu-turmak-resimli-anlatym-t83300.html

EXCELDE KÖPRÜ NASIL YAPILIR?

1. ADIM ( BAŞLAT-PROGRAMLARA TIKLIYORUZ )















2. ADIM ( MİCROSOFT OFFİCE'DEN MİCROSOFT OFFİCE EXCEL'İ SEÇİYORUZ )















3. ADIM ( HANGİ SATIRA KÖPRÜ OLUŞTURMAK İSTİYORSAK FARE'NİN SAĞ TUŞUNA BASINIZ KÖPRÜYÜ SEÇİNİZ )





ÜST BİLGİ EKLEMEK

Üstbilgi ve Altbilgi Eklemek

Altbilgi ve Üstbilgi bölümü belgenizin üst/alt kenar boluklarında yer alır. Bu alana yazılan yazılar tüm sayfalarda aynen görüntülenir. Üstbilgi veya altbilgi eklemek için; Ekle sekmesi-Üstbilgi ve Altbilgi grubu düğmesi tıklanır, Açılan Yerleşik kısmından altbilgi veya üstbilgi şablonu seçilir, Üstbilgi ya da altbilgiye istenen bilgiler eklenir. Üstbilgi ya da Altbilgide değişiklik yapmak için bu alana geçtikten sonra açılan Üstbilgi ve Altbilgi Araçları altındaki Tasarım sekmesi kullanılır.




Sayfa Numarası Eklemek

Sayfa numarası eklemek için; Ekle sekmesi-Üstbilgi ve Altbilgi grubu-Sayfa Numarası düğmesi tıklanır, Açılan yandaki listeden sayfa numarası için bir konum seçilir. Sayfa numarasını  kaldırmak için ise yine aynı listeden Sayfa Numaralarını Kaldır seçeneği seçilir.





KAYNAK:https://nuruysun.weebly.com/belgeye-yeni-nesneler-eklemek.html


SİMGE EKLEMEK

Simge Eklemek 
Word ile klavyede olmayan bir takım özel karakterler yada simgeler eklenebilir. Simge eklemek için; Simge eklemek istenilen yere imleç bırakılır, Ekle sekmesi-Simgeler grubu-Simge ekle düğmesi tıklanır. Ekrana gelen listeden eklemek istenilen simge seçilir. Eğer, eklenmek istenilen simge yoksa Tüm Simgeler tıklanır. Ekrana gelen iletişim penceresinden istenilen simge seçilir ve Ekle düğmesi tıklanır.



Tablo Eklemek

Tablo eklemek için; Tablo eklemek istenilen yere imleç bırakılır, Ekle sekmesi-Tablolar grubu-Tablo düğmesi tıklanır, istenilen satır ve sütun sayısı kadar seçim yapılır ya da Tablo Ekle komutu tıklanır ve gelen ekranda satır ve sütun sayısı girilir. Tablolar üzerinde düzenleme yapmak için tablo üzerine tıklanınca sekmelerin en sağında açılan Tablo Araçları altındaki Tasarım ve Düzen sekmeleri kulanılır.


WORD ART EKLEMEK

Word Art Eklemek
Belge içerisine süslü yazılar eklemek için Word Art kullanılır. Word Art eklemek için, Ekle sekmesi-Metin grubu-Word Art düğmesi tıklanır, Yanda açılan farklı seçeneklerden istenen seçilir, Ekrana gelen metin kutusunun içerisine istenilen metin yazılır. Word Art üzerinde düzenleme yapmak için Word Art üzerine tıklanınca sekmelerin en sağında açılan Çizim Araçları altındaki Biçim sekmesi kullanılır.



Metin Kutusu Eklemek

Belge içerisinde imleç ile kolay ulaşılamayan konumlara metin kutuları kullanılarak yazı yazılabilir. Metin kutusu eklemek için; Ekle sekmesi-Metin grubu-Metin kutusu düğmesi tıklanır, Ekrana gelen metin kutusu galerisinden istenilen metin kutusu üzerine tıklanır, İmlecin bulunduğu konuma metin kutusu eklenir. Metin kutuları üzerinde düzenleme yapmak için metin kutusu üzerine tıklanınca sekmelerin en sağında açılan Çizim Araçları altındaki Biçim sekmesi kullanılır.




ŞEKİL EKLEME

Otomatik Şekil Ekleme

Otomatik şekiller eklenerek belgelere görsel zenginlik kazandırılabilir. Otomatik şekil eklemek için; Ekle sekmesi-Çizimler grubu -Şekiller düğmesi tıklanır, Yanda açılan şekiller kategorisinden bir şekil üzerine tıklanarak, belge içerisinde istenilen bir konuma farenin sol tuşu basılı tutularak istenilen boyutta çizilir. Otomatik şekiller üzerinde düzenleme yapmak için şekil üzerine tıklanınca sekmelerin en sağında açılan Çizim araçları altındaki Biçim sekmesi kullanılır.



Smart Art Eklemek

Belge içerisine eklenen bilgilerin görsel olarak ifade edilmesi için Smart Art grafik eklemek için; Smar Art eklemek istenilen konuma imleç bırakılır, Ekle sekmesi-Çizimler grubu-Smart Art düğmesi tıklanır, Ekrana gelen Smart Art Grafiği Seç penceresinden yapılacak işe uygun Smar Art grafik seçilir ve Tamam  düğmesine tıklanır, Grafik üzerinden bulunan alanlara veya Metninizi buraya yazın bölümüne istenilen grafik değerleri girilir. Smart Art grafikleri üzerinde düzenleme yapmak için grafik üzerine tıklanınca sekmelerin en sağında açılan Smart Art araçları altındaki Tasarım ve Biçim sekmeleri kullanılır.


RESİM EKLEME

Dosyadan Resim Eklemek

Bilgisayarda kayıtlı olan resim resim dosyalarını eklemek için; Resim eklemek istenilen yere imleç bırakılır, Ekle sekmesi-Çizimler grubu - Resim düğmesi tılanır, Ekrana gelen Resim Ekle penceresinden eklemek istenilen resim bilgisayardan bulunur ve Ekle düğmesinde basılır. Resim üzerinde düzenleme yapmak için resim üzerine tıklanır sekmelerin en sağında açılan Resim Araçları altındaki Biçim sekmesi kullanılır.





Küçük Resim Eklemek

Word programının kendi içerisinde yer alan galeriden de farklı resimler eklenerek görsellik eklenerek görsellik artırılabilir. Galeriden küçük resim eklemek için; Küçük resim eklemek istenilen yere imleç bırakılır, Ekle sekmesi-Çizimler grubu-Küçük resim düğmesi tıklanır, Sağ tarafta açılan Küçük resim görev bölmesinde Aranan kısmına aranan nesneyle  ilgili bir anahtar kelime girilir, Enter veye Git düğmesine basılır, Ekranda listelenen arama sonuçları listesinden eklenmek istenilen öğe üzerine bir kez tıklanarak belgeye nesne ekleme işlemi tamamlanır. Küçük resimlerde düzenleme yapmak için resimler için de kullanılan aynı Biçim sekmesi kullanılır.


22 Mart 2018 Perşembe

WORD'E YENİ NESNELER EKLEMEK

WORD BELGESİNE YENİ NESNELER EKLEMEK
  • Kapak sayfası
  • Dosyadan resim
  • Küçük resim
  • Otomatik şekil
  • Smart Art
  • Word Art
  • Metin kutusu
  • Simge
  • Tablo
  • Üstbilgi-Altbilgi
  • Sayfa Numarası
  Kapak Sayfası Eklemek
Kapak sayfaları, hazırlanan doküman hakkında kısa bilgileri içerir. Örneğin; konu, hazırlayan, tarih gibi. Kapak sayfası eklemek için; Ekle sekmesi Sayfalar grubu-kapak sayfası düğmesi tıklanır. Ekrana gelen kapak sayfalarından istenilen seçilir. Kapak sayfasını kaldırmak için ise yine aynı düğmeye tıklanır ve Geçerli Kapak sayfasını kaldır seçeneği seçilir.

19 Mart 2018 Pazartesi

MİCROSOFT OFFİCE KONULARINI ÖĞRENMENİN YARARLARI


FAYDALARI

Microsoft, kullanıcılarının uygulamalarını yeterli seviyede ve işlevsellikte kullanamadığını iddia etmektedir. Yapılan bir analiz sonucunda, kullanıcıların Word'ü sade bir kelime işlemcisi olarak saydığı ve birçok kişini yalnızca belirli operasyonlar yapmak için kullandığını ortaya koymuştur.

Aynı zamanda Microsoft Excel verimli bir program olmasına karşın, yalnızca hesaplayıcı işlemci olarak algılanmaktadır. Microsoft Excel, ilişkili bir yazılım olarak, çeşitli uygulamalarla ortak birleşik bir yazılım olarak kullanılabilir.

Çalışanların, MS Office yetkinlik yeteneklerini göstereceğinden aynı inceleme bir kuruluşta uygulanabilir. Pek çok işveren, çalışanlarının Office yazılımlarını tam bir faydalı bir biçimde kullanamadığından ve fonksiyonlarını yeterli bir şekilde yerine getirmediğinden yakınır.

Teknoloji hayatımıza katıldığından beri yaptığımız iş ve görevler basitleşti ve gün geçtikçe kolaylaşmaya devam ediyor. Hemen her gün yenilenen teknolojiyle beraber bizlerin kullanımına sunulan bilgisayarın aplikasyonları da birçok işlemi bizim yerimize yapıyor.

OfisData ile Ofis Yazılımları Dersi, etkili bir biçimde kullanabilmek hayatınızda birçok avantaj sağlar.

Excel Dersleri:


  • Excel, Microsoft teknoloji firması tarafından bizlere sunulan çağımızın en gelişmiş elektronik tablo programıdır. Excel yazılımıyla kayıt tutup hesaplar yaptırabilirsiniz.
  • Excel'i verimli ve daha aktif kullanabilmek için işimize yarayacak olan Excel Eğitim öğrenmemiz gerekir.
  • Sizde kendi bilgisayarınızda Microsoft Excel programını açarak gösterilen menüleri ve yapılan işlemleri takip edebilirsiniz. Böylelikle Excel konularını daha da pekiştirmiş olacaksınız.

Excel Faydaları:

  • Microsoft Excel dersleri programında en başlangıç düzeyde listelemelerden tutun da karşınıza çıkabilecek en zor işlemleri çözebilirsiniz. Sormak istediğiniz tüm Excel yararları nasıl sağlanabilir sorusunun cevabını bu sayede edinebilirsiniz. 

Excel Uzmanlığı:


  • Günümüzde diğer iş topluluklarından birçok Excel kullanıcısının ortak hedefi hazırladıkları tablolar için harcamış oldukları zamanı aşağı çekmek ve bu sayede verimi artırmaktadır. 
Excel Dersleri ile dersi anlar, efektif örnekler ve gerçek yaşamdan alınmış örneklerle Excel'i efektif bir şekilde kullanmayı öğrenir, iş ve kariyer yaşamında profesyonel şekilde uygularlar. Siz de Excel ve MS Office programları ile çalışma hayatınızda artı değerler kazanmak istiyorsanız OfisData dersleri faydalı olacaktır.



YOUTUBE KAYNAK:https://www.youtube.com/watch?v=jyxrt9ztnBg

KAYNAK:http://www.psikolik.com/threads/microsoft-office-konular%C4%B1-%C3%B6%C4%9Frenmenin-yararlar%C4%B1.1874/


15 Mart 2018 Perşembe

WORD KELİME İŞLEMCİ PROGRAMININ TEMEL ÖZELLİKLERİ


ÖZELLİKLERİ

Resmi veye ticari kurumlarda, bürolarda, işyerlerinde kısacası günlük hayatta yapılan tüm yazışmaların bilgisayar yardımıyla yapılmasını sağlayan programlara kelime işlemci denilmektedir. Kelime işlemciler, bilgisayar aracılığı ile doküman oluşturma, düzenleme ve oluşturulan dokümanları bilgisayara önceden tanımlanmış bir yazıcı yardımı ile yazdırmak için kullanılabilir.
Farklı firma ve oluşumlar tarafından üretilen birden fazla kelime programı bulunmaktadır. Paket programlama dersinde kullanımı en yaygın olan ve Microsoft firması tarafından geliştirilen Microsoft Word programı anlatılacaktır.

Microsoft Word, belki de dünyanın en popüler kelime işlemci programıdır. Microsoft Office paketi içinde yer almaktadır. Ofis paketi içerisinde yer aldığı için ayrı bir kurulum yapılmamaktadır. Sürümleri ofis paketi ile birlikte anılmakta, ofis 2000, ofis 2003, ofis 2007, ofis 2010, ofis 2012 ve ofis 2013 sürümleri bulunmaktadır.

Microsoft Word, belge oluşturma, düzenleme ve bilgisayarınızda metin kontrol ile ilgili tüm görevler için güçlü bir yardımcıdır. Bu dosyaları PDF olarak kaydedebilir veya belgeleri yazdıktan sonra, Outlook üzerinden e-posta ile gönderebilirsiniz.

Word programının gelişmiş özellikleri sayesinde tablolar oluşturabilir, şekiller çizebilir, sütunlu yapıda dokümanlar oluşturabilir, yazı içine resimler ekleyebilir, adres etiket basımı yapabilirsiniz. Hatta yaptığımız çalışmaları web sayfası olarak düzenleyebilir ve yayınlayabilirsiniz.

Günlük hayatta Word programı le ilgili yapılabilecek bazı işleri şöyle sıralayabiliriz.
  • Word programı birçok işlemi otomatik olarak kendisi yapar. Örneğin yazılan bilgilere ait içindekiler, indeks, sayfa numaraları, dipnot bilgileri ve bunun gibi birçok işlemler kolayca hazırlanabilir.
  • Yazıda çeşitli yazı tipleri ve yazı fontlar kullanılabilir.
  • Çeşitli sayfa görünümleri oluşturulabilir.
  • Kelimeler düzeltilebilir, eş anlamlıları bulunabilir, kelimeler toplu olarak değiştirilebilir.
  • Poster, afiş, davetiye, kitap, tez, gazete, dergi, broşür, ve makale yazabilir ve yayınlayabilir.
  • Bilgisayara adres kaydetme ve kaydedilen adresler ile mektup birleştirme yapabilir.
  • Tablo, grafik ve çizimler yapabilir.
  • Web sayfası oluşturup internette yayınlayabiliriz.




KAYNAK:http://www.webdeogren.com/forum/index.php?topic=655.0

POWERPOİNT'İN TEMEL ÖZELLİKLERİ




ÖZELLİKLERİ

  • Bu programda oluşturduğumuz dosya bir sunudur.
  • Dosyanın her bir sayfası slayttır.
  • Powerpoint programının uzantısı .pptx dir.
  • Word de ve Excel de kullandığımız temel özelliklerden (yazı tipi özellikleri, giriş sekmesindeki düğmeler, ekle sekmesindeki düğmeler gibi...) genel olarak burada da kullanılmaktadır.
  • Word de ve Excel de kullandığımız klavye kısayolları burada da geçerlidir.
  • Ctrl+C, Ctrl+X, Ctrl+V, Ctrl+S, Ctrl+A, Ctrl+P....
  • Sekmelerde farklı olarak (geçişleri, animasyonlar, slayt gösterisi) gibi sekmeler bulunmaktadır.
  • Slayt Gösterisi sekmesinde slayt gösterisinin zaman ayarlamaları yapıldığı için çok kullanılan bir sekmedir. 
  • Tasarım sekmesinde kullanılabilecek temalar bulunmaktadır.
  • Animasyonlar sekmesinde slaytların içinde yer alan yazı, metin, resim, grafik gibi nesnelere animasyonlar verilmektedir.



KAYNAK:https://www.google.com.tr/search?q=powerpoint+%C3%B6zellikleri+nelerdir&ei=_l2rWpOyC87b6QSc946oCg&start=30&sa=N&biw=1920&bih=925












13 Mart 2018 Salı

MİCROSOFT EXCEL'İN TARİHÇESİ




TARİHİ


  • 1982 yılında Excel 1.0 tanıtıldı. Bu sürüm ilk intel tabanlı proğram olarak tarihe geçti.
  • 1987 yılında Excel 2.0 hem Windows hem de Mac tabanlı olarak geliştirildi.
  • 1990 yılında Excel 3.0 araç çubukları ile donatıldı ve kullanımı kolaylaştırıldı. 3 boyutlu grafikler eklendi.
  • 1992 yılında ise Excel 4.0 ile günümüz Excel'ine iyice yaklaşıldı.
  • 1993 yılında Excel 5.0 sayesinde Visual Basic Application(VBA) ile tanışıldı. Excel artık çok daha işlevsel olmuştu. Ancak kodlama'nın açılması ile, bazı kötü niyetli kişilerin virüslerine karşı konulamadı.
  • 1995 yılında Excel çıkarıldı ve 3. defa kabuk değiştirilmiş oldu.
  • 1997 yılında Excel 97 ile 32 bit versiyonu ile hızlandırılmış oldu.
  • 2000 yılında Excel 2003 ile yeni bir sayfa açılmış oldu. Tüm işletmelerin en çok tercih ettiği başlıca program olarak yerini aldı.
  • 2007 yılında ise Excel 2007 piyasaya sürüldü. Sekmeler ve menüler tamamen yenilendi. Kılavuz çizgilerinin görünüm özelliği eklendi. SmartArt içeriği ile tanışıldı. Grafikler'de koordinant sistemi kullanılmaya başlandı. Pivot Table(Özet Tablo) iyice geliştirildi ve kolaylaştırıldı. En önemli gelişimi ise satır sayısının 65.536dan 1.048.576'ya çıkarılmasıydı. Bu sayede veri tabanı işlemleri de yapabilen bir program haline gelmiş oldu.
  • 2010 yılında Excel 2010 ile; Sık kullanılan fonksiyonlar, özet tablo, resim editleme yetenekleri iyileştirildi ve bazı yeni formüller eklendi.


KAYNAK:
http://www.bymmb.com/excel-tarihce/














MİCROSOFT'UN TARİHÇESİ


TARİHİ

Microsoft ana merkezi Amerika Birleşik Devletlerinde olan bir yazılım ve bilişim şirketidir. ABD'nin Washington eyaletindeki Seattle kentinde 2 üniversite öğrencisi tarafından 1975 yılında kurulmuştur. Bu öğrencilerden biri Paul Allen diğeri ise Bill Gates'tir. Öğrencilerin temel amacı ve öngörüsü her evde bir bilgisayarın olabileceğiydi. İleride çok büyük işlere adım atacak olan öğrenciler kurduğu şirketi Windows ve MS-DOS ile zirveye taşıyarak günümüzde dünya hakim bir kuruluş haline getirdiler.



KAYNAK:http://www.tech-worm.com/microsoftun-tarihcesi-ve-gelisimi/

11 Mart 2018 Pazar

MİCROSOFT WORD'ÜN TANIMI

MİCROSOFT WORD




Microsoft Office Nedir?

Microsoft Office Word, iş hayatı öğrencilik hayatında kullandığımız ödev yaparken öğrendiğimiz programdır. Dünyaca kullanılan bir yazı programıdır.Aklımıza gelen çoğu işlemi yapar. Yazı yazmak, hesaplamak,döküman yazmak gibi...

Yapabileceğimiz işlemler:
  1. Yanlış yazılan yazıları düzenleyebilir, yanlışları düzeltebiliriz.
  2. Çizim yapıp , tablo çizebiliriz.
  3. Çeşitli sayfa görünümleri ve düzenlemeler yapabiliriz.
  4. Basit matematiksel çözümler yapabiliriz.
  5. Ödevler ve dökümanlar için resim çıkartılabilir.
  6. Kompozisyan, mektup, dilekçe yazımında kullanabiliriz

MİCROSOFT WORD SEKMELERİ


Giriş:

Bu sekme Word'deki temel biçimlendirme işlemlerini yapabileceğiniz seçenekleri içerir. Bunlar; Pano, Yazı tipi, Paragraf, Stilleri ve Düzenleme seçenekleridir.















Ekle:


Bu sekme belgenize eklemek istediğiniz nesneleri içinde bulundurur. Bu sekmeyle birlikte 7 tane grup gelmektedir. Bunlar; Sayfalar, Tablolar, Çizimler, Bağlantılar, Üst ve Altbilgi, Metin ve Simgeler gruplarıdır. Tablo, Grafik, Resim vb. nesneleri bu sekme üzerindeki şeritler sayesinde ekleyebilirsiniz.



















Sayfa Düzeni:


Bu sekme sayesinde sayfa ve nesne yerleşim ayarları gibi bazı ayarlamaları yapabilirsiniz. Sayfa Düzeni sekme seçildiğinde, 5 tane grup ekrana gelir. Bunlar; Temalar, Sayfa Yapısı, Sayfa Arka Planı, Paragraf ve Yerleştir'dir.

















Postalar:

Bu sekmedeki şeritler sayesinde adres mektup birleştirme işlemi yapılabilir, etiket hazırlayabilir ve düzenleyebilirsiniz.












Gözden Geçir:

Bu sekmedeki şeritler sayesinde açıklamalar yapılabilir, değişikleri izleyebilir, dilbilgisi denetimi yapabilir ve belgeye koruma verebilirsiniz.









Görünüm:

Belge ve pencere görünümünüzü ayarlayabilir, makrolar oluşturabilirsiniz.















WORD KISAYOL TUŞLARI

Word Kısayol Tuşları


''Ne yapmak istiyorsunuz?'' kutusuna gitme     Alt+Q

Açma                                                                Ctrl+O

Kaydetme                                                         Ctrl+S

Kapatma                                                           Ctrl+W

Kesme                                                              Ctrl+X

Kopyalama                                                       Ctrl+C

Yapıştırma                                                        Ctrl+V

Tümünü seçme                                                 Ctrl+A

Kalın                                                                 Ctrl+B

İtalik                                                                 Ctrl+I
fe
Altı çizgi                                                           Ctrl+U

Yazı tipi boyutunu 1 punto küçültme                Ctrl+[

Yazı tipi boyutunu 1 punto büyütme                 Ctrl+]

Metni ortalama                                                  Ctrl+E

Metni sola hizalama                                          Ctrl+L

Metni sağa hizalama                                          Ctrl+Z

İptal etme                                                           Esc

Geri alma                                                           Ctrl+Z

Yineleme                                                            Ctrl+Y

Yakınlaştırma                                                     Alt+W, Q, ardından Yakınlaştır iletişim kutusunda istediğiniz değere Sekme tuşuyla gidin.



Kaynak 1:https://www.google.com.tr/search?q=word+giri%C5%9F+men%C3%BCs%C3%BC&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiUqN2Mm9fZAhUK_aQKHdFbA1QQ_AUICigB&biw=1536&bih=740#imgrc=iptnUrYgX9UFPM:


MİCROSOFT EXCELİN TANIMI

excel logo ile ilgili görsel sonucu
MİCROSOFT EXCEL


Excel, Microsoft firması tarafından, 1989 yılında yazılımı tamamlanıp piyasaya sürülmüştür. Excel,
Microsoft Windows ile Apple Macintosh işletim sistemli bilgisayarlarda çalışabilen, elektronik tablolama programıdır.

Microsoft Excel içinde birçok formül, meta, işaret sayı, rakam gibi unsurlar bulunur. Bu unsurlar ile birçok işlemi gerçekleştirebilirsiniz.Excel, tablolama mantığı ile çalıştığı için hücreler arasındaki ilişkileri hesaplayabilir, grafikler basabilir, korelasyonları kağıda dökebilir.


EXCEL NEDİR NASIL KULLANILIR?

Bu programda, sayılar, tarihler, rakamlar matematik kuralları hesaplamaları yapan ana unsurlardır.
Tablo ya da hücreler arasındaki tüm iletişim ve denklemlerde bu veriler kullanılır. O yüzden matematikten çok az anlasanız bile, Microsoft Excel kullanabilirsiniz.



Kısaca Excel Nedir?

Excel ile tablolar hazırlayabilirsiniz. Bu tablolar içindeki değişkenleri farklılaştırıp farklı hesaplamalar yapabilirsiniz.
Örneğin, maliyet hesapları yaptığınız bit Excel tablonuz olsun. Bu tabloda bulunan A sütununda malların isimleri, B sütununda alış fiyatları, C sütununda satış rakamları, D sütununda iskonto miktarı, E sütununda kusurlu mallar, F sütununda tarihler bulunsun.

Biz bu tablodan;''Hangi malı kaça aldık kaça sattık? Ne zaman sattık? Ne kadar kar ettik? Zarar ettiğimiz ürünler hangileri?'' gibi, onlarca soruyu sorabilir ve cevaplarını alabilirsiniz.


Excel ile Neler Yapılabilir?
  • Formüller ile hesaplamalar yapabilme 
  • Formül oluşturabilme 
  • Makrolar ile formüller hızlandırılabilir işler tek tıkla halledilebilir.
  • Bağımsız tablolar oluşturabilme 
  • Seriler oluşturabilme
  • Veri tabanı olarak kullanma
  • Veri tabanları içerisinde arama yapabilme 
  • Metin yazabilme 
  • Matematik işlemleri yapabilme
  • Resim ekleyebilme
  • Export ve import yapabilme 
  • Logaritmik işlemler yapabilme
  • Bulut bilişim entegrasyonu
  • Veri yönetimi ve veri kalitesini korunması
  • Otomatik raporlama, rapor çağırma
  • Veri madenciliği
  • ''Excel to Web'' veri girişi
Ve sayamadığımız birçok özellik Excel'de bulunuyor. Ms Office Programları arasında işletmenizle ilgili yapamayacağınız herhangi bir işlem yok çünkü Word Excel ya da Powerpoint ihtiyacınızı karşılayacaktır. Ya da Publisher gibi diğer MS ürünlerini ihtiyacınıza göre kullanabilirsiniz.




Excel Formülleri:

  • Tüm formüller eşittir işaret ile başlar
  • Harfler büyük yazılır
  • İki nokta sıralı hücreleri işleme sokmak için kullanılır
  • Noktalı virgül farklı işleme sokmak için kullanılır



Makro Excel Nedir?

Makro, sürekli hazırlamak zorunda olduğunuz raporlar varsa, rutin olarak uyguladığınız döngüler varsa kesinlikle kullanmanız gereken bir işlemler topluluğudur. Makro yazıldıktan sonra onlarca işlemi birlikte yapar çoğu zaman sizin belirmediklerinizi de yapar.
Diyelim ki her gün farklı beyinlerden Excel dosyası alıyorsunuz. Bunları tek tek biçimlendirmek yerine bir makro yazıp hepsini tek tuşla biçimlendirebilirsiniz.



Excel Dosyası Nedir?

Excel dosyası Microsoft Office paket programının Excel yazılımının, dosyasına verilen addır. En çok kullanılan uzantısı, XLS uzantısıdır.



   



Excel Uzantısı Nedir?


MicrosoftcExcel programının en yogun kullanılan uzantısı, .XLS olmakla birlikte şu uzantılar da Excel'de kullanılır.
  • .XLSX
  • .XLSM
  • .XLSB
  • .XML
  • .XLTX
  • .XLT
  • .CSV
  • .PRN